Защо да използвате преводачески агенции?

Когато са ни необходими преводи, обикновено си мислим дали сами ще се справим с него или да помолим за помощ някой приятел. Този подход можем да си го позволим за маловажни текстове, които имат информирмационен характер за нас самите или за трети лица.

Друг метод ,който може да използвате при преводи е да се доверите на безплатни преводачи, които може да намерите в интернет. Тези програми правят автоматични преводи, но те са много неточни и по-скоро ориентировъчни.

Когато обаче става дума за преводи на официални документи, като договори, фирмена кореспонденция, счетоводни и одитни документи, дипломи, удостоверения, свидетелства за съдимост или за сключен граждански брак, актове за раждане, други, това изисква прецизност и точност, за да може да се разбере смисъла на документите.

Прекален лукс и риск е сами да извършваме преводи официални документи, освен, ако не сме професионални преводачи или нямаме богат опит с такава дейност. Ето затова съществуват агенциите за преводи – да ви улеснят в максимална степен и да ви гарантират, че преводът е коректен, отговаряйки на стила и смисъла на документа.

Това се постига, като първоначално преводачите се тестват по утвърдена система, изпращайки тестови преводи. Ако бъдат одобрени, следващата стъпка е линцензиране по установения ред. Дирекция Консулски отношения към МВнР организира и съблюдава процеса на лицензиране на самите агенции за преводи и легализации, подадените документи на преводачите, тяхното одобрение. Едва след тези одобрения, съответния специалист и агенция имат право да извършват лицензирани преводи.

Друг важен момент от нашата дейност е извършването на легализация на официални документи . Познаваме много добре всички процедури и изисквания. Така ще ви спестим много време и ресурси когато трябва да извършите легализация и превод на даден документ.

На кого да се доверите?

Единствено на фирми за преводи и легализации, които са одобрени от Консулски отдел и имат сключен договор с МВнР, за извършване на преводаческа дейност. Списък с регистрираните фирми, може да прочете в сайта на МВнР. Доверявайте се само на агенции, които предоставят пълна и компетентна консултация, разполагат с необходимите ресурси за изпълнение на вашата поръчка. Внимавайте и с цената на превода, защото много често прекалено ниската цена е белег за използване на преводачи ”аматьори”.

0700 310 01 Национален телефон за контакт с нас / на цената на един градски разговор/