about_us

Prevodachi.eu е професионална агенция за езикови услуги. Въз основа на подписания с Министерство на външните работи договор предоставяме официални писмени преводи и легализация на всички видове документи издавани от български, както и на документи от чужбина. Фирмата разполага с 20 офиса на територията на цялата страна, в които може да оставите документите си или да използвате онлайн формата ни за стартиране на поръчки. Строгият контрол на качеството е гарантиран от внедрената система за управление на проектите, която редовно се контролира от независими одитори, но най-важният белег за качеството на работата ни е степента на удовлетвореност на клиентите ни и препоръките, които получаваме от тях.

Защо избирате професионална агенция за Вашите преводи?

Защото работим с екип от лингвисти, с доказан опит и специализация в различни направления. Прилагаме собствена методика и процедура за одобрение на специалистите, на които възлагаме Вашите преводи. Имаме възможност за изпълнение на обемни преводи в кратки срокове, а опитът ни в управлението на различни по големина и сложност проекти Ви спестява разходи, време и усилия.

Нашият основен принцип на работа – Ние превеждаме, Вие успявате!

Когато се нуждаете от превод, локализация, копирайтинг можете да разчитате на нас за осигуряване на комплексна и качествена услуга. В основата на нашата дейност е стремежът да улесним живота на всеки наш частен и корпоративен клиент. Затова и при стартиране на проект извършваме предварителна консултация и съгласуваме внимателно сроковете и изискванията, за да гарантираме максимална удовлетвореност на нашите клиенти.

Извършваме внимателен анализ на текстовете, файловия формат, графичното оформление, избираме най-подходящия преводач или екип от преводачи и внимателно следим за стриктното изпълнение на сроковете. Всеки проект преминава през фактологическа редакция, а преди да бъдат издадени, всички документи биват внимателно прегледани, за да се гарантира съответствието им с изискванията и нуждите на клиента.

При извършване на легализация предварително Ви консултираме как да подготвите своите документи, какви реквизити следва да имат те, как най-лесно, бързо и евтино да премине процесът. Съдействаме на нашите клиенти при възникнали проблеми с различните учреждения и институции, на база нашият богат опит и контакти с тях.

Най-добрата преводаческа услуга… тази, която не забелязвате в ежедневието

За нас е комплимент ако клиентите ни нямат особена причина да отбележат нещо специално за услугата, която им предоставяме. Когато сроковете се спазват, преводите са коректни, а доверието се утвърждава с всяка следваща поръчка – това е достатъчен стимул да продължим да развиваме и модернизираме начина, по който правим бизнес.

Затова днес се представяме пред Вас и търсим пътища за изграждане на коректно партньорство, в което да се чувствате спокойни за своите преводи и да се концентрирате върху своя успех. А Вашият успех е част и от нашия – мотото ни „Ние превеждаме, Вие успявате“ по кратък, но категоричен начин отразява нашата бизнес философия – ориентирана към клиента, фокусирана върху качеството.

Опитваме се да погледнем в бъдещето на нашия бизнес

Бизнес средата се развива много динамично и от опит знаем, че това, което днес е добър стандарт, утре вероятно ще бъде недостатъчно, за да се чувствате сигурни и уверени в своите преводи. Затова непрекъснато търсим начини да подобрим услугите, които предоставяме и да приложим успешните модели, без това непременно да Ви струва допълнителни средства. Затова, в допълнение към превода, Ви предлагаме комплексна езикова услуга, съобразно Вашите нужди, която може да включва допълнителна редакция на вече преведен текст, локализация, копирайтинг, оптимизация и др.

Работим с утвърдени и одобрени от нас специалисти, с които да бъдете максимално защитени от неточности в преводите и допълнителните услуги, които предлагаме.

Специализираният софтуер SDL TRADOS STUDIO ни помага да изпълняваме обемни поръчки в кратки срокове, да създаваме преводна „памет“ и терминологична база данни, което ускорява преводния процес и предпазва от неточности. Можем също да използваме специфичната и предпочитана от Вас терминология – достатъчно е само да ни я зададете.

Нашите приоритети

 • Вие и вашите желания.

 • Безупречни преводи.

 • Максимално кратки срокове.

 • Легализация на документи.

 • Вашето доверие и похвала.

Нашия опит

Над 31 000 реализирани преводачески проекта
Над 30 000 легализирани документа
Над 250 000 преведени страници
Успешно изпълнени симултанни и консекутивни преводи
23 офиса в цялата страна
40 служители на фирмата работят за вас
Над 300 външни преводачи
Подходяща софтуерна и техническа обезпеченост

Ще се радваме да Ви бъдем полезни

 • Национален телефон: 0700 310 01

 • Директна форма за чат от нашия сайт

 • Директно от нашия сайт чрез модула: Поискай оферта

 • Информация за всички наши офиси : Контакти

Доволни клиенти

 • Перфектни са! Възползвам се от техните услуги често – трябваха ми преводи на кореспонденция с данъчните служби в Португалия и изпращане на различни документи – справиха се много добре и въпроса ми се уреди успешно. Цената за превод и легализация също е добра.

  Радка Кръстева
 • Партньор, на който си заслужава да се довериш! Работата с Prevodachi.eu ни дава спокойствието да се фокусираме върху работата по проекти и обслужването на клиенти. Доверете им се и вие.

  Нина Миланова Астра Ди
 • Образованието в чужбина е проект, на който българите залагат много за бъдещето на децата си. Ето защо ние държим на отличните административни условия, които съпътстват процеса. Преводите и легализацията са много важна част от тях и изборът на Prevodachi.eu не е случаен – добрата организация на процесите и точното спазване на сроковете улесняват значително работата ни.

  Ивелина Минчева Специалист Висше образование – Скай Лайнс
 • Когато началото на работата с агенция за преводи и легализация стартира с поръчка за 6000 страници специализиран текст за превод от английски на български и кратък срок за изпълнение може да се каже, че летвата на доброто обслужване е вдигната високо. Prevodachi.eu направиха безупречен тестови превод, което в значителна степен свали от нас напрежението дали сме направили правилния избор. Вече 2 години нямаме съмнения, че сме поверили преводите си на устойчив и предвидим партньор.

  Т. Траянов директор на „TMS Со.“ – оторизиран дилър и сервизен център на Motorola Solutions
 • Висок професионализъм, коректност и отговорност – в правото обикновено използваме точни определения и тези три много ясно характеризират партньорството с Prevodachi.eu, което започна през февруари 2010 г. Прецизността на преводите, която е абсолютна необходимост в юридическата област, е на високо ниво. Специфичната терминология никога не е била проблем и не е била причина за забавяне на поръчките. С готовност препоръчваме Prevodachi.eu като надежден доставчик на преводачески услуги.

  адв. Александър Тодоров член на УС на адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко“
 • В нашия бизнес често се налага преводите да се извършват в пресирани срокове, обемите често са значителни, а терминологията е много специфична. Prevodachi.eu успяват да се справят с този ритъм на работа безупречно – затова и партньорството ни е устойчиво и дългосрочно.
  Стефан Белаков изп. директор на „Подемстроймаш“
 • Като компания-лидер на българския пазар държим изключително много на прецизните и качествени преводачески услуги, възложени на подизпълнители. Подборът на агенция за преводи беше труден, но изборът е еднозначно успешен – партньорството ни с Prevodachi.eu датира от септември 2010 г. Агенцията го спечели с ангажираност и демонстрирано отношение към спецификата на нашия бизнес.

  Девня Цимент – Italcementi Group
 • Сигурно мнозина са чували, че на китайски имат една и съща дума за „криза“ и „възможност“. Ние го изпитахме на практика с необходимост от спешен устен превод на китайски и агенцията, която се отзова най-бързо и професионално беше Prevodachi.eu. Преводачът беше на много високо ниво и бизнесът с китайските ни партньори върви успешно и до днес. Това се оказа добра възможност, защото оттогава възлагаме преводите си на фирмата и сме много доволни от партньорството ни. Интензивните поръчки за преводи от и на английски и всички балкански езици са предизвикателство, с което Prevodachi.eu се справят отлично.

  Красимир Митев – изп. директор на Рубелла Бюти АД
Виж всички доволни клиенти