ЦЕНИ ЛЕГАЛИЗАЦИЯ

Цената за легализация на даден документ зависи от няколко важни компонента.

1. Дали на документа от Република България ще се поставя апостил или не;

2. Дали ще се извършват нотариални заверки;

3. На колко езика е документът е. Някои документи съдържат два или повече езика и затова следва да се завери всеки подпис на съответния преводач;

4. През колко държавни институции ще се заверява документът;

5. Какви банкови такси се дължат и през коя банка се извършва преводът на съответната сума;

6. Какъв е обемът на легализираните документи;

7. Най-важният компонент е СРОКЪТ за извършване на легализацията: стандартна, бърза, експресна;

За нас е важно да сме коректни към клиентите. В зависимост от легализацията могат да се приложат различни варианти за целия процес – дали първо легализация, дали едновременно превод и легализация, или първо само превода. По този начин ние реално спестяваме средства на нашите клиенти. Затова най- добре е да се свържете с нас, за да получите компетентна консултация, спестяваща време и най-вече пари.

Трябва да се внимава и при избора на фирма или куриер, тъй като не са редки случаите, когато нереално ниските цени подвеждат клиентите и те съответно не получават пълна услуга. Често срещани са няколко „хватки“:

1. Не се уточнява дали цените, посочени в съответния сайт включват поставянето на апостил или не, а таксата включва само цена за заверка подписа на преводача.

2. Посочват се едни и същи цени, без да се уточнява за коя държава е предназначен документът. Важно е да се знае за кои страни се изисква поставянето на апостил и за кои не. Ако не се съобрази този важен детайл най-вероятно ще се пропуснат срокове или ще бъде поискано допълнително заплащане.

3. Важен момент е цената на легализацията да е съобразена със срока. Министерство на външните работи е утвърдило три типа поръчки: обикновена, бърза и експресна. Тези срокове не засягат другите министерства и служби и затова не следва да заплащате допълнителни такси за ускоряване на поръчката.

ПОИСКАЙ ОФЕРТА

КОНТАКТИ